Invoering leerwegondersteunend en praktijkonderwijs); Amendement inzake het vak aardrijkskunde of "geschiedenis en maatschappijleer II" i.p.v. "mens en maatschappij" - Wijziging van onder meer de Wet op het voortgezet onderwijs in verband met de invoering van leerwegen in de hogere leerjaren van het middelbaar algemeen voortgezet onderwijs en het voorbereidend beroepsonderwijs, alsmede van leerwegondersteunend en praktijkonderwijs (regeling leerwegen mavo en vbo

Dit amendement i is onder nr. 25 toegevoegd aan wetsvoorstel 25410 - Invoering van leerwegen in de hogere leerjaren van het middelbaar algemeen voortgezet onderwijs en het voorbereidend beroepsonderwijs, alsmede van leerwegondersteunend en praktijkonderwijs (regeling leerwegen mavo en vbo.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van onder meer de Wet op het voortgezet onderwijs in verband met de invoering van leerwegen in de hogere leerjaren van het middelbaar algemeen voortgezet onderwijs en het voorbereidend beroepsonderwijs, alsmede van leerwegondersteunend en praktijkonderwijs (regeling leerwegen mavo en vbo; invoering leerwegondersteunend en praktijkonderwijs); Amendement inzake het vak aardrijkskunde of "geschiedenis en maatschappijleer II" i.p.v. "mens en maatschappij" 
Document­datum 11-12-1997
Publicatie­datum 12-03-2009
Nummer KST26439
Kenmerk 25410, nr. 25
Van Staten-Generaal (SG)
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 1997–1998

25 410

Wijziging van onder meer de Wet op het voortgezet onderwijs in verband met de invoering van leerwegen in de hogere leerjaren van het middelbaar algemeen voortgezet onderwijs en het voorbereidend beroepsonderwijs, alsmede van leerwegondersteunend en praktijkonderwijs (regeling leerwegen mavo en vbo; invoering leerwegondersteunend en praktijkonderwijs)

Nr. 25

AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN VLIET EN CORNIELJE

Ontvangen 11 december 1997

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel C, worden in artikel 10 de volgende wijzigingen aangebracht:

A.  In het zesde lid, onderdeel b, wordt «of mens en maatschappij» vervangen door: , de combinatie geschiedenis en maatschappijleer II, of aardrijkskunde.

B.  In het zevende lid, onderdeel b, vervalt «aardrijkskunde,». II

In artikel I, onderdeel E, wordt in artikel 10b, zesde lid, onderdeel b, «of mens en maatschappij» vervangen door: , de combinatie geschiedenis en maatschappijleer II, of aardrijkskunde.

III

In artikel I, onderdeel E, worden in artikel 10d de volgende wijzigingen aangebracht:

A.  In het zesde lid, onderdeel b, wordt «of mens en maatschappij» vervangen door: , de combinatie geschiedenis en maatschappijleer II, of aardrijkskunde.

B.  In het zevende lid, onderdeel c, vervalt «aardrijkskunde,».

IV

Artikel XVIII, eerste lid, onderdeel b, onder 2°, komt als volgt te luiden: 2°. wat betreft de sector zorg en welzijn in plaats van «de combinatie geschiedenis en maatschappijleer II»: geschiedenis en staatsinrichting, of maatschappijleer II, ter keuze van de leerling, met dien verstande dat het bevoegd gezag beslist welke van deze vakken wordt of worden aangeboden.

Toelichting

In plaats van het nieuwe combinatievak «mens en maatschappij» dient als onderdeel van het onderwijs in de leerwegen het vak aardrijkskunde of de combinatie «geschiedenis en maatschappijleer II» te worden gegeven. De aanduiding «maatschappijleer II» is noodzakelijk om aan te geven dat het hier niet gaat om het vak maatschappijleer dat gedurende 80 uren in het gemeenschappelijk deel wordt verzorgd.

Dit amendement wijzigt met het oog hierop de leerwegbepalingen, alsmede het invoeringsartikel XVIII.

Van Vliet Cornielje

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.