Egyptische humor

Met dank overgenomen van A.H. (Anja) Meulenbelt i, gepubliceerd op donderdag 10 februari 2011.
Egyptische humor
Bron: Blog Anja Meulenbelt

Kwamen Hosni Mubarak, Barack Obama en Vladimir Putin bij God die hen had geroepen. Ik heb nieuws voor jullie, zei God, en jullie als de leiders van een groot volk moeten dat nu aan jullie mensen gaan vertellen. Dit is het bericht: over twee dagen vergaat de wereld.

Dus gingen de mannen terug naar hun volk, en verschenen op de TV met een belangrijke mededeling. In Washington zei Obama: my fellow Americans, ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat ik kan bevestigen dat God bestaat. Het slechte nieuws is dat Hij me verteld heeft dat de wereld over twee dagen vergaat.

Putin zei in Moskou: mijn Russische volk, ik moet jullie vertellen dat ik veel slecht nieuws heb. Het eerste slechte nieuws: God bestaat. Dus alles waar we de afgelopen eeuw in hebben geloofd was fout. En verder: de aarde vergaat over twee dagen.

En in Cairo zei Mubarak: O Egyptenaren, ik kom met geweldig goed nieuws. Het eerste is dat God en ik een fantastisch gesprek hebben gehad, en het tweede is dat Hij me heeft verzekerd dat ik tot het einde der dagen zal aanblijven als jullie president.

(Het is een variatie op een oude grap, maar toch leuk)