Klein berichtje: kolonisten-terreur

Met dank overgenomen van A.H. (Anja) Meulenbelt i, gepubliceerd op donderdag 26 mei 2011.

settlers.jpg
Bron: Blog Anja Meulenbelt

Zeg niet dat we het niet wisten nummer 264. Bericht van New Profile

In de nacht van 15 op 16 mei 2001, drongen zeven kolonisten binnen in het Palestijnse grotbewonersdorpje Tuva.

Hun gezichten waren gemaskerd, en ze kwamen duidelijk met slechte bedoelingen. Ze stalen zeven schapen (schapen zijn praktisch de enige bron van inkomsten en de enige bezittingen van het armoedige dorp) slachtten er ter plekke twee af en verwondden er nog een paar. Ze gooiden de watertanks om, vernielden zakken met schapenkaas, en richten een ravage aan. De inwoners belden de politie om hulp. Die verschenen - twee dagen later. Ook de soldaten in de nabijheid werd om hulp gevraagd, maar die zeiden dat ze geen Arabisch spraken.

ezeltje-10.jpg
Bron: Blog Anja Meulenbelt

(Dit ezeltje werd gedood bij en van de vele vorige aanvallen, zie hier , die de aanvallen documenteerd. Zoals de vernielingen van olijvenbomen, hier tot regelrechte moord. Hier.

dsp_settler-violence5.jpg
Bron: Blog Anja Meulenbelt

(Kolonisten richten hun wapens op Palestijnen. Een soldaat kijkt toe. Hier)

Wanneer Palestijnen al een klacht indienen is de kans dat het tot vervolging van de daders komt minder dan 10%, en dan is het vervolgens de vraag of ze bestraft worden. De organisatie Yesh Gvul volgde de zaak van een Palestijn die het ziekenhuis in werd geslagen. Ondanks het feit dat hij de dader kon aanwijzen, werd die niet opgepakt. “Dader onbekend’ verscheen er in de rapportage. Hier. Palestijnen op de Westoever zijn vrijwild. Ondertussen hoor je in alle speeches van de afgelopen tijd dat de Israeli’s het recht hebben om zich te verdedigen.

New Profile is een mensenrechtenorganisatie in Israel. Een van hun taken is om aandacht te vragen voor alle stelselmatige schendingen van mensenrechten van Palestijnen, door kolonisten, het Israelische leger, of door de overheid. New Profile is daarmee zelf een doelwit geworden van de acties van de Israelische autoriteiten - al eerder werden de mensen van de staf in de vroege ochtenduren van hun bed gelicht, hun computers in beslag genomen, hoewel ze nauwgezet binnen de wet blijven en niets strafbaars hebben gedaan.