Uitvoeringsbesluit 2017/995 - Consortium van Europese archieven voor sociaalwetenschappelijke gegevens - Consortium voor een Europese onderzoeksinfrastructuur (CESSDA ERIC)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit uitvoeringsbesluit is op 13 juni 2017 gepubliceerd en moest uiterlijk op 12 juni 2017 zijn omgezet in nationale regelgeving.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Uitvoeringsbesluit (EU) 2017/995 van de Commissie van 9 juni 2017 tot oprichting van het Consortium van Europese archieven voor sociaalwetenschappelijke gegevens — Consortium voor een Europese onderzoeksinfrastructuur (CESSDA ERIC) (Kennisgeving geschied onder nummer C(2017) 3870)

officiële Engelstalige titel

Commission Implementing Decision (EU) 2017/995 of 9 June 2017 setting up the Consortium of European Social Science Data Archives — European Research Infrastructure Consortium (CESSDA ERIC) (notified under document C(2017) 3870)
 
Rechtsinstrument Uitvoeringsbesluit
Wetgevingsnummer Uitvoeringsbesluit 2017/995
Celex-nummer i 32017D0995

3.

Key dates

Document 09-06-2017; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 13-06-2017; PB L 149 p. 85-90
Inwerkingtreding 12-06-2017; van kracht datum kennisgeving
Einde geldigheid 31-12-9999
Kennisgeving 12-06-2017

4.

Wettekst

13.6.2017   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 149/85

 

UITVOERINGSBESLUIT (EU) 2017/995 VAN DE COMMISSIE

van 9 juni 2017

tot oprichting van het Consortium van Europese archieven voor sociaalwetenschappelijke gegevens — Consortium voor een Europese onderzoeksinfrastructuur (CESSDA ERIC)

(Kennisgeving geschied onder nummer C(2017) 3870)

(Slechts de teksten in de Deense, Duitse, Engelse, Franse, Griekse, Hongaarse, Nederlandse, Sloveense, Slowaakse, Tsjechische en Zweedse taal zijn authentiek)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Verordening (EG) nr. 723/2009 van de Raad van 25 juni 2009 betreffende een communautair rechtskader voor een Consortium voor een Europese onderzoeksinfrastructuur (ERIC) (1), en met name artikel 6, lid 1, onder a),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland hebben de Commissie verzocht het Consortium van Europese archieven voor sociaalwetenschappelijke gegevens — Consortium voor een Europese onderzoeksinfrastructuur (CESSDA ERIC) op te richten. Zij zijn overeengekomen dat Noorwegen het gastland van CESSDA ERIC zal zijn. De Zwitserse Bondsstaat heeft te kennen gegeven in eerste instantie als waarnemer aan CESSDA ERIC te willen deelnemen. Dit land heeft ermee ingestemd dat Noorwegen het gastland van CESSDA ERIC zal zijn.

 

(2)

Aangezien het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2017 ingevolge artikel 50 van het Verdrag betreffende de Europese Unie kennisgeving heeft gedaan van zijn voornemen zich uit de Unie terug te trekken, zullen de Verdragen niet meer op van toepassing zijn op het Verenigd Koninkrijk met ingang van de datum van inwerkingtreding van het terugtrekkingsakkoord of, bij gebreke daarvan, na verloop van twee jaar na de kennisgeving, tenzij de Europese Raad met instemming van het Verenigd Koninkrijk tot verlenging van deze termijn besluit. Bijgevolg is dit uitvoeringsbesluit, onverminderd eventuele bepalingen van het terugtrekkingsakkoord, slechts van toepassing totdat het Verenigd Koninkrijk geen lidstaat meer is.

 

(3)

Verordening (EG) nr. 723/2009 is bij Besluit van het Gemengd Comité van de EER nr. 72/2015 (2) opgenomen in de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte.

 

(4)

De Commissie heeft, overeenkomstig artikel 5, lid 2, van Verordening (EG) nr. 723/2009, het verzoek beoordeeld en is tot de conclusie gekomen dat aan de voorwaarden van die verordening is voldaan.

 

(5)

De in dit besluit vervatte maatregelen zijn in overeenstemming met het advies van het bij artikel 20 van Verordening (EG) nr. 723/2009 ingestelde comité,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

  • 1. 
    Het Consortium van Europese archieven voor sociaalwetenschappelijke gegevens — Consortium voor een Europese onderzoeksinfrastructuur (CESSDA ERIC) wordt opgericht.
  • 2. 
    De essentiële elementen van de statuten van CESSDA ERIC zijn opgenomen in de bijlage.

Artikel 2

Dit besluit is gericht tot het Koninkrijk België, de Tsjechische Republiek, het Koninkrijk Denemarken, de Bondsrepubliek Duitsland, de Helleense Republiek, de Franse Republiek, Hongarije, het Koninkrijk der Nederlanden, het Koninkrijk Noorwegen, de Republiek Oostenrijk, de Republiek Slovenië, de Slowaakse Republiek, het Koninkrijk Zweden, het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, en de Zwitserse Bondsstaat.

Gedaan te Brussel, 9 juni 2017.

Voor de Commissie

Carlos MOEDAS

Lid van de Commissie

 

  • (2) 
    Besluit van het Gemengd Comité van de EER nr. 72/2015 van 20 maart 2015 tot wijziging van Protocol 31 bij de EER-overeenkomst, betreffende...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

 

5.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

6.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

7.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.