Symposium Tussenbalans onderzoek ‘De Wit I’ na vijf jaar

donderdag 25 juni 2015, 9:28

DEN HAAG (PDC) - Hebben de banken het ‘verloren krediet’ herwonnen?

Dat is het onderwerp van een symposium over de stand van zaken in de financiële sector met minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën), georganiseerd door communicatiebureau Schinkelshoek & Verhoog.

Het symposium zal op maandag 29 juni van vanaf 15.30 uur worden gehouden in het Nutshuis, de voormalige Nutsspaarbank, aan de Riviermarkt 5 in Den Haag [op steenworp afstand van het Binnenhof].

Vijf jaar geleden, in mei 2010, deed een speciale onderzoekscommissie uit de Tweede Kamer, onder voorzitterschap van Jan de Wit (SP), aanbevelingen voor verbeteringen van de financiële sector - onder de titel ‘Verloren Krediet’.

Voor De Wit was dat aanleiding om samen met Jan Schinkelshoek, vice-voorzitter van die commissie, een tussenbalans op te maken. Dat gebeurde aan de hand van een uitvoerige gespreksronde langs banken, politiek, wetenschap en bestuur. De uitkomsten van die tussenbalans worden tijdens het symposium gepresenteerd.

Een gesprek met minister Jeroen Dijsselbloem, waarbij ook de aanwezigen de kans krijgen vragen te stellen, is het hoofdonderdeel van het programma. Een panel met o.a. oud-Bankpresident Nout Wellink, hoogleraar Sweder van Wijnbergen, directeur Sustainable Finance Lab Rens van Tilburg en econoom Han de Jong (ABN AMRO).

Aanmelden kan via bureau@schinkelshoekverhoog.com