Februarinummer De Hofvijver: 'Euroscepsis bedreigt Oekraïne'

maandag 29 februari 2016, 14:20

DEN HAAG (PDC) - Woensdag 2 maart verschijnt de bundel Het eerste raadgevend referendum over het aanstaande referendum over het associatieakkoord tussen de Europese Unie en Oekraïne. In De Hofvijver van februari wordt stilgestaan bij de bundel, door middel van een voorpublicatie van een hoofdstuk. Daarin wordt betoogd dat euroscepsis de grootste bedreiging is voor de associatieovereenkomst van de EU met Oekraïne.

Daarnaast wordt ingegaan op het eerste Nederlandse Correspondent's Dinner: waarom politiek wel wat humor kan gebruiken. In de maandelijkse rubriek de Unie en de lidstaten is er deze keer aandacht voor de verkiezingen in Ierland afgelopen weekend, de aanstaande verkiezingen in Slowakije, het referendum in Groot-Brittannië en de moeizame kabinetsformatie in Spanje.

In 'De staat van een parlementariër' wordt deze maand Wassila Hachchi uitgelicht. De D66-politica verliet eind januari de Tweede Kamer om campagne te gaan voeren voor Hillary Clinton. Wat heeft ze in haar periode in het Nederlandse parlement bereikt?