Meinummer De Hofvijver: 'Niemand leest verkiezingsprogramma's, iedereen kent ze'

maandag 30 mei 2016, 13:52

DEN HAAG (PDC) - Verkiezingsprogramma's: 'niemand leest ze, iedereen kent ze'. Dat schrijft Simon Otjes in de nieuwste editie van De Hofvijver, die vandaag verschenen is. Door het doorrekenen van de programma's door het CPB én door de kieswijzers, worden de verkiezingsprogramma's steeds belangrijker.

Er is meer aandacht voor verkiezingsprogramma's in De Hofvijver: na de kritiek op de CPB-doorrekeningen van diverse partijen een pleidooi om de doorrekeningen toch vooral te behouden. Ook is er een oproep uit de Tweede Kamer om bij de doorrekeningen ook 'brede welvaart' in acht te nemen en het dilemma of ambtenaren in hun vrije tijd mogen meewerken aan verkiezingsprogramma's.

In de vaste rubriek Unie en de Lidstaten kijken we naar Groot-Brittannië en Spanje. In Groot-Brittannië wordt over minder dan een maand een referendum gehouden over het lidmaatschap van de EU en in Spanje zijn er voor de tweede keer in een half jaar parlementsverkiezingen.

Verder is er in De Hofvijver aandacht voor de vertrouwensregel en wordt er vooruit geblikt op de Europalezing van 13 juni.