Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Reinier Koppelaar debatteert over openbaar bestuur, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Jonge ambtenaren organiseren woensdag 26 mei een debat over openbaar bestuur met het thema de heroverwegingen, inzoomend op de scenario's voor het openbaar bestuur. Reinier Koppelaar (nr 11 van de kandidatenlijst) zal hierover in debat gaan met de vertegenwoordigers van andere politieke partijen. Het debat begint 17.00 uur en vindt plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.


Inhoud

1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. Hij is tevens lijsttrekker bij de verkiezingen van 2021. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema.

De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer. Ook in de Eerste Kamer bestond al sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

2.

Meer over...