Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: het grote Prinsjesdag college

Herman Pleij
Bron: Haagsch College

Op de laatste avond van '200 jaar Prinsjesdag' gaf Herman Pleij, als onderdeel van Den Haag viert Prinsjesdag, een speciaal Haagsch College over de rol van Prinsjesdag in onze samenleving.

Hoe is deze dag in de loop der jaren veranderd? Wanneer begonnen we bijvoorbeeld met het dragen van die rare hoedjes op Prinsjesdag? Ook ging Pleij in op de betekenis van deze dag voor de politiek. Wat zit er écht in het koffertje van de minister van Financiën?

Herman Pleij is cultuurhistoricus en emeritus hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde. Hij schuift regelmatig aan op tv bij o.a. DWDD en Pauw.

Inhoud

1.

Video

2.

Factsheet

De redacties van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.