Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Film & Debat: De beveiligers

Politieman

Persoonlijke beveiliging voor politici, terrorismedreiging en camera's op straat zijn aan de orde van de dag. Welke rol spelen beveiligers eigenlijk als het gaat om de veiligheid in Nederland? In de documentaire 'De beveiligers' worden vijf verschillende beveiligers op de voet gevolgd. Helpt het werk van deze mensen om de veiligheid te verbeteren of geeft het alleen een gevoel van veiligheid om bewakers aan het werk te zien?

1.

Praktische informatie

Datum: donderdag 20 december, 19.00 uur

Locatie: Filmhuis Den Haag, Spui 191 Den Haag

2.

Aanmelden

Tickets zijn te koop via de website van het Filmhuis.

3.

De film

'De beveiligers' geeft een inkijk in het leven van beveiligers en laat zien wat zij met hun werk bereiken. Hoe is het om het cameratoezicht van een metronetwerk te coördineren? Wat komt een persoonlijk beveiliger zoal tegen? Anneloek Schollart volgde niet alleen de persoonlijke beveiliger van Geert Wilders, maar ook beveiligers van gebouwen en een beveiliger in opleiding.

4.

Het debat

Na afloop vindt er een debat plaats tussen Rita Verdonk en een beveiliger van een prominente politicus. Jeltje van Nieuwenhoven zal het debat modereren.

5.

Democratie in Debat

Film & Debat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking tussen Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos.

 
Democratie in Debat