Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Film & Debat: Goede Buren

een verzorger houdt de hand vast van een oude man

Eenzaamheid onder ouderen is steeds vaker onderwerp van gesprek. In 2013 bleek een vrouw in Rotterdam al 10 jaar lang dood in haar huis te liggen zonder dat iemand dat had opgemerkt. De documentaire Goede Buren volgt buurvrouwen Ada en Wilma. Na het voorval met de dode vrouw die al tien jaar in haar huis lag, vroegen zij zich af hoe zoiets heeft kunnen gebeuren. Ze besluiten vrijwilligerswerk te gaan doen.

In hun zoektocht naar een antwoord gaan ze langs bij eenzame ouderen. Ze maken kennis met Jan en Til, beiden in de 80. Jan en Til willen onafhankelijk blijven en weigeren ondersteuning. Regisseur Stella van Voorst van Beest geeft de problematiek rondom eenzaamheid op een rauwe en humoristische wijze weer.

1.

Praktische informatie

Datum: donderdag 21 februari 2019, 19.00 uur

Locatie: Filmhuis Den Haag, Spui 191 Den Haag

2.

Aanmelden

Tickets zijn te koop via de website van het Filmhuis.

3.

Het debat

Na afloop vindt er een debat plaats met regisseur Stella van Voorst van Beest, Hans Dingemanse (manager Goodwilwerk van het Leger des Heils) en Kavita Parbhudayal (wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid in Den Haag). Jeltje van Nieuwenhoven modereert de avond.

4.

Democratie in Debat

Film & Debat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking tussen Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos.

 
Democratie in Debat