Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Europa-Café Delft: Brussel voor beginners

stadhuis Delft
datum 9 mei 2019 20:00
plaats Delft
locatie Theater De Veste, Asvest 1 Toegang: Gratis Studium Generale organiseert in nauwe samenwerking met de Gemeente en studentenvereniging AEGEE nog meer lezingen en debatten over Europa Toon locatie
aanwezigen M. (Mendeltje) van Keulen e.a.
organisatie ProDemos

Europa-Café

Het Europa-Café is een interactieve avond, voor zowel EU-lovers als EU-sceptici. Onder het genot van een drankje praat je over de toekomst van Europa. Welke weg slaan we in na de Europese parlementsverkiezingen van 23 mei?

Deze avond wordt georganiseerd door Europe Direct Den Haag, de Studium General van de TU Delft, de Gemeente Delft en AEGEE Delft.

De toekomst van Europa

Afgelopen jaar publiceerde Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, het Witboek over de toekomst van Europa. Hierin beschrijft hij 5 mogelijke toekomstscenario’s voor 2025. De EU staat dus op een kruispunt. Maar welke weg slaan we in? Doen we niks en gaan we gewoon door zoals nu? Of moet de EU juist terug naar alleen economische samenwerking? Moeten de lidstaten de vrijheid krijgen om zelf te bepalen of ze meer willen samenwerken op Europees niveau of moet iedereen meedoen? Welk scenario lijkt jou het beste? Of heb je misschien een heel ander idee over hoe het Europa van de toekomst eruit moet gaan zien? Grijp je kans en brainstorm over de verschillende scenario’s.

De avond staat onder leiding van Mendeltje van Keulen (Lector Changing role of Europe aan de Haagse Hogeschool).

Praktische informatie

Wanneer: donderdag 9 mei, 20.00 - 22.00 uur

Waar: Theater De Veste, Asvest 1, Delft

Toegang: Gratis

Studium Generale organiseert in nauwe samenwerking met de Gemeente Delft en studentenvereniging AEGEE nog meer lezingen en debatten over Europa. Ben je daarin geïnteresseerd? Neem hier een kijkje!


Inhoud

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...