Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Politiek Café: Heeft de Tweede Kamer versterking nodig?

Tweede Kamer tijdens Model European Parliament
Bron: © PDC

Doordat Tweede Kamerfracties de laatste jaren kleiner zijn geworden, hebben Tweede Kamerleden het steeds drukker gekregen. In september 2019 werd een motie van Rob Jetten (D66) aangenomen, waarin werd gesteld dat Tweede Kamerleden te weinig ondersteuning krijgen. In diezelfde maand verzamelden journalisten, lobbyisten en politieke wetenschappers handtekeningen voor een petitie genaamd 'Steun de Kamer, versterk onze democratie'. Ook zij maakten zich zorgen over de volle agenda's en beperkte middelen van Kamerleden, waardoor het goed functioneren van onze democratie in het geding zou komen.

Wat zijn de gevolgen van te drukke Kamerleden voor de representatieve democratie in Nederland? Kunnen Kamerleden hun werk wel goed uitvoeren en zo niet, hoe kan dit probleem aangepakt worden? Deze vragen staan centraal tijdens het Politiek Café van 10 maart. Tom Kunzler, een van de initatiefnemers van de bovenstaande petitie, is een van de sprekers. Andere sprekers worden nog bekendgemaakt.

Inhoud

1.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 10 maart 2020 van 20.00 tot ca. 21.30 uur

Locatie: ProDemos, Hofweg 1, Den Haag

2.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Prodemos. Toegang is gratis.

3.

Democratie in Debat

Het Politiek Café is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en Filmhuis Den Haag.

 
Democratie in Debat