Hofvijver februari 2021: ‘Nieuwe wijn in oude zakken’

maandag 22 februari 2021, 12:55

DEN HAAG (PDC) - 'De conclusie die zich nu al sterk opdringt is dat het profiel van de Tweede Kamer nauwelijks zal veranderen na 17 maart.' Tot die prognose komt PDC na analyse van de leeftijd, regionale spreiding, maatschappelijke achtergrond en geslacht aan de hand van de Peilingwijzer en het eigen biografisch archief. Bert van den Braak en Edgar Hoedemaker stellen in het vandaag verschenen februari-nummer van de Hofvijver dat: 'de Tweede Kamer vooral oude wijn in nieuwe zakken zal zijn.' In de komende periode zullen er ook wekelijks analyses over de toekomstige Tweede Kamer gepubliceerd worden op TKverkiezingen.com, de verkiezingsspecial van Parlement.com.

Verder haalt Roel Bekker, oud-secretaris-generaal van het ministerie van VWS, in het nieuwe Hofvijver-nummer uit naar te gemakkelijke kritiek op het ministerie van VWS: 'de opvattingen die ik er zo nu en dan over lees, snijden niet veel hout.' De centrale leiding van VWS wordt in zijn ogen juist te weinig ruimte gegund.

Daarnaast pleit Paul Scholten voor een 'Great Reset' van het landsbestuur, analyseert Toni van Gennip de kansen van het bindend correctief referendum, geeft Pieter van Dijk toelichting over de Venetië Commissie, stelt Bert van den Braak dat de Tweede Kamer wel degelijk moet handelen naar aanleiding van de affaire-Graus en is Aalt Willem Heringa van mening dat de wetgevende macht haar rechterlijke evenknie serieus moet nemen. Dat en nog veel meer in de nieuwe editie van de Hofvijver.