Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Esmé Wiegman - politieke wandeling, Leiden

Stadhuis van Leiden
© Kevin Bergenhenegouwen

Op 27 juni is de beurt aan Esmé Wiegman om een politieke wandeling te leiden.

De ChristenUnie Giessenlanden organiseert de wandeling door de schitterende Alblasserwaard. Er zal een rondleiding gegeven worden in melkveebedrijf  'de Verwondering'. Het is een middelgroot bedrijf met ongeveer 55 melkkoeien   De Verwondering doet tevens dienst als bed and breakfast. Na de wandeling gaan we genieten van een “boeren"-picknick. Neem gerust uw kinderen mee, wij hebben het programma speciaal aangepast voor uw kroost. De ChristenUnie staat niet voor niets voor “Jeugd en Gezin”.  

Tijdens de wandeling kunnen de deelnemers niet alleen kennismaken met Esmé Wiegman, maar ook IJmert Muilwijk, voorzitter Perspectief en wethouder Hans Freije zijn van de partij. Het programma begint om 11.00 uur. Vanaf 10.30 staat de koffie klaar bij de Fam. Vonk,De Hoogt 14, 2977 LA Goudriaan, 0183-588088.

Het programma duurt tot 15.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid. Opgeven is niet noodzakelijk, maar ivm de lunch wel handig als we weten waar we op kunnen rekenen.

Zie voor meer informatie en aanmelding: http://www.christenunie.nl/nl/wandeling


Inhoud

1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. Hij is tevens lijsttrekker bij de verkiezingen van 2021. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer. Ook in de Eerste Kamer bestaat sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

De ChristenUnie behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vijf zetels. Dat aantal bleef daarmee gelijk aan het aantal dat in 2012 werd behaald. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...