Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Dr Th.P. (Tom) Louwerse

foto Dr Th.P. (Tom) Louwerse
vergrootglas

Tom Louwerse is universitair docent politieke wetenschap aan Universiteit Leiden. Louwerse houdt zich bezig met op de legitimiteit van het openbaar bestuur en hoe kiezers door de politiek vertegenwoordigd worden. Binnen dat veld richt hij zich in het bijzonder op de rol die politieke partijen hierin spelen. Louwerse heeft ook sterke affiniteit met methodologie. Hij ontwikkelde de Peilingwijzer die politieke peilingen aggregeert.

in de periode 2012: gespreksleider Model European Parliament-activiteit

1.

Voornamen (roepnaam)

Thomas Pieter (Tom)

2.

Hoofdfuncties/beroepen (2/4)

  • universitair docent, Trinity College Dublin (Ierland), van september 2013 tot 2015
  • universitair docent, Universiteit Leiden, vanaf 2015

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Nevenfuncties

huidige
  • bestuurslid stichting Model European Parliament, vanaf 2004

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Er verschenen met enige regelmaat stukken over (partij)politieke ontwikkelingen in Nederland van Louwerse in landelijke dagbladen.
  • Louwerse ontwikkelde voor de NOS de Peilingwijzer, die door verschillende peilingen die politieke steun meten te aggregeren politieke trends wil aangeven.
  • Eén van de vaste auteurs van het blog 'Stuk Rood Vlees' dat poogt actueel politicologisch onderzoek voor een breder publiek toegankelijk te maken.
 

6.

Hofvijver bijdragen

7.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 16 maart 2012.