Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Debat over onderwijs, Den Bosch

Den Bosch, De Sint-Jankathedraal

Donderdag 27 mei vindt in Den Bosch een debat plaats over het onderwerp onderwijs. De Fontys Hogeschool heeft dit debat georganiseerd en heeft ook Kamerleden Harbers (VVD), Smit (SP), Muilwijk (CU) en Kraneveldt (PvdA) uitgenodigd voor dit debat. Het debat vang 13.00 uur aan.


Inhoud

1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. Hij is tevens lijsttrekker bij de verkiezingen van 2021. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer. Ook in de Eerste Kamer bestaat sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

De ChristenUnie behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vijf zetels. Dat aantal bleef daarmee gelijk aan het aantal dat in 2012 werd behaald. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...