Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

IJmert Muilwijk bij herdenking Armeense genocide, Almelo

De rooms-katholieke Sint-Georgiusbasiliek in het centrum van Almelo

Op 24 april zal IJmert Muilwijk, nummer tien op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen, de herdenkingsbijeenkomst van de Armeense genocide bijwonen. Om 18.30 uur begint de herdenking in de Armeense kerk in Almelo. De herdenkingsbijeenkomst wordt georganiseerd door het bestuur van de Armeens Apostolische Kerk te Almelo, Homenetmen Almelo (Armeense Sportvereniging te Almelo) en Hay Tad Nederland (Armeens- Nederlands comité voor Rechtvaardigheid en Democratie). IJmert Muilwijk zal op deze herdenking ook een korte toespraak houden.


Inhoud

1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. Hij is tevens lijsttrekker bij de verkiezingen van 2021. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer. Ook in de Eerste Kamer bestaat sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

De ChristenUnie behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vijf zetels. Dat aantal bleef daarmee gelijk aan het aantal dat in 2012 werd behaald. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...