Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Reinier Koppelaar debatteert over openbaar bestuur, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen

Jonge ambtenaren organiseren woensdag 26 mei een debat over openbaar bestuur met het thema de heroverwegingen, inzoomend op de scenario's voor het openbaar bestuur. Reinier Koppelaar (nr 11 van de kandidatenlijst) zal hierover in debat gaan met de vertegenwoordigers van andere politieke partijen. Het debat begint 17.00 uur en vindt plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.


Inhoud

1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 vijf zetels. Dat aantal bleef daarmee gelijk aan het aantal dat in 2017 werd behaald. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...