Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Praat mee over werkzekerheid

Tweede-Kamerleden Hans Spekman, Roos Vermeij en ik zijn donderdag in Utrecht voor een debat over werkzekerheid: 'De PvdA werkt!' Van vorige werkbezoeken en debatten weet ik dat de mensen in het veld vaak goede ideeën hebben. Daarom nodigen Hans, Roos en ik u van harte uit om van 20.00 tot 22.00 in The Florin te komen praten over de betekenis van werkzekerheid.

Overal in Nederland wisselen we van gedachten met bedrijven, instellingen en beleidsmakers die werk net zo belangrijk vinden als u en ik. Of het nu gaat om arbeidsomstandigheden of werkzekerheid, de PvdA wil jong en oud aan het werk krijgen - en houden! Om dit te bereiken zijn al veel goede initiatieven bedacht, zoals werk-naar-werk-trajecten en ondersteuning bij de overgang van een opleiding naar een betaalde baan. Maar we moeten niet stil zitten. Ik vind dat we dit soort initiatieven moeten blijven ondersteunen, omdat ze veel opleveren: in de eerste plaats werk.

Allereerst willen we donderdagavond met u terugblikken op de bezoeken die eerder plaatsvonden. Daarnaast is het een uitgelezen kans om het te hebben over alle initiatieven die goed werken. Samen met u willen Hans, Roos en ik bekijken hoe we die initiatieven overal in Nederland een succes kunnen maken.

Ook de vakbeweging mag hierbij niet ontbreken. De vakbeweging weet wat er speelt op de werkvloer en loopt nog te vaak tegen problemen op. Het is daarom goed om te bekijken hoe de politiek eventuele barricades kan afbreken. We hopen in samenspraak met u tot een stevige agenda voor de komende jaren te komen. Een coalitie voor de arbeid, zodat niemand aan de kant blijft staan.

Kijk op de agenda van PvdA.nl hoe u zich kunt aanmelden voor deze avond.