Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

De ChristenUnie komt naar u toe in Utrecht!

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC

Kom naar de regioavond

Vrijdag 28 mei komt een aantal van de top-12 kandidaten van de ChristenUnie naar u toe in de provincie Utrecht. Het enthousiaste campagneteam van de ChristenUnie zal naar De Soesterberg, Amersfoort, Bunschoten en Utrecht komen om te flyeren, werkbezoeken af te leggen en de speerpunten voor de Tweede Kamerverkiezingen over het voetlicht te brengen. De avond wordt doorgebracht in de Eemlandhoeve, Bisschopsweg 5b, Bunschoten.

In de morgen zullen zij een tweetal werkbezoeken brengen in Soesterberg aan Altrecht en het Masterplan Soesterberg.

Op de volgende plaatsen kunt u de top-12 kandidaten ontmoeten:

14.00 uur Bunschoten, School sportdag

16.00 uur Amersfoort, bezoek aan de Joriskerk.

Of in Utrecht

14.30 uur Utrecht, bij YFC the Mall in Zuilen

17.00 uur Utrecht centrum

20.00 - 22.00 uur campagneavond in de Eemlandhoeve, Bisschopsweg 5b, Bunschoten.

U bent van harte welkom. Maak kennis en ga in gesprek met:

Lijsttrekker André Rouvoet, Arie Slob (nr. 2), Ed Anker (nr. 9 op de lijst), Carola Schouten (nr. 6, overdag ) en Reinier Koppelaar (nr. 12, overdag), IJmert Muilwijk (nr. 10, ) enkele regionale kandidaten w.o. Mirjam Bikker (nr. 19) en Menno Helmus (nr. 27), zijn aanwezig.


Inhoud

1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. Hij is tevens lijsttrekker bij de verkiezingen van 2021. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer. Ook in de Eerste Kamer bestaat sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

De ChristenUnie behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vijf zetels. Dat aantal bleef daarmee gelijk aan het aantal dat in 2012 werd behaald. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...