Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

De ChristenUnie komt 29 mei naar Limburg!, Maastricht

Maastricht
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC

Kom naar de regioavond

Zaterdag 29 mei komt een aantal van de top-12 kandidaten van de ChristenUnie naar u toe in de provincie Limburg. Het enthousiaste campagneteam van de ChristenUnie zal naar Gennep, Venlo, Roermond, Sittard en Maastricht komen om te flyeren, werkbezoeken af te leggen en de speerpunten voor de Tweede Kamerverkiezingen over het voetlicht te brengen. De avond wordt doorgebracht in de Bonboniere, Achter de Comedie 1, Maastricht.

Op de volgende plaatsen kunt u de top-12 kandidaten ontmoeten:

10.00 uur flyeren in Gennep

12.00 uur flyeren in Venlo

13.30 uur flyeren in Roermond

15.00 uur rondleiding door kerken in de binnenstad van Sittard

16.00 uur rondleiding door Museum Het Domein (Sittard), langs tentoonstelling Typisch Toon, over Toon Hermans

16.30 uur gesprek met wethouders in museum het Domein.

19.45 - 21.45 uur campagneavond in de Bonboniere, Achter de Comedie 1, Maastricht.

U bent van harte welkom. Maak kennis en ga in gesprek met:

Lijsttrekker André Rouvoet, Ernst Cramer (nr. 7), Carola Schouten (nr. 6), IJmert Muilwijk (nr. 10) en Reinier Koppelaar (nr. 11) en Pascal Frissen (nr. 30) uit Sittard aanwezig.


Inhoud

1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. Hij is tevens lijsttrekker bij de verkiezingen van 2021. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer. Ook in de Eerste Kamer bestaat sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

De ChristenUnie behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vijf zetels. Dat aantal bleef daarmee gelijk aan het aantal dat in 2012 werd behaald. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...