Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Fellowship Anne Rasmussen

Anne Rasmussen

Sinds 1 juni 2010 is Anne Rasmussen als fellow verbonden aan het Montesquieu Instituut. Zij is docent Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden.

1.

Onderzoek wetgeving en vertegenwoordiging in de EU

Bij het MI verricht zij onderzoek naar de diversiteit en dichtheid van vertegenwoordiging richting de verschillende Europese instellingen verspreid over de politieke agenda's.

Dit onderzoek maakt deel uit van een breder onderzoek naar wetgeving en vertegenwoordiging in de Europese Unie én de afzonderlijke lidstaten. Het onderzoek van Rasmussen richt zich met name op intra- en inter-institutionele betrekkingen in de Europese Unie. Verder kijk ze naar hoe de EU belangengroepen, nationale politieke partijen en nationaal bestuur beïnvloedt in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Denemarken. Bovendien heeft Rasmussen belangstelling voor verschillende onderzoeksmethoden en het Amerikaanse politieke systeem.

Anne Rasmussen heeft al tal van artikelen gepubliceerd die in internationale tijdschriften verschenen zijn zoals 'European Union Politics', 'Journal of European Public Policy' en 'West European Politics'.

2.

Valorisatie

Columns

3.

Meer weten?