Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Cynthia Ortega neemt deel aan duurzaamheidforum, Renswoude

Kerk van Renswoude

Op DV donderdag 7 oktober 2010 organiseert de RMU samen met ForumC en RMU Jong Ondernemend een ondernemersdag in Renswoude met als thema ‘Duurzaamheid geboden!’.

Diverse sprekers belichten vanuit verschillende hoeken hoe christenen - en in het bijzonder ‘christenondernemers’ - dienen om te gaan met de schepping die de mensheid door God is toevertrouwd.

Duurzaam ondernemen is niet alleen pure noodzaak, maar het is ook een Bijbelse opdracht die ondernemingen kansen biedt. Zo stellen de politiek en het bedrijfsleven steeds meer eisen op het gebied van duurzaamheid aan hun toeleveranciers. De RMU hoopt dat door de bijeenkomst meer bezinning op het gebied van duurzaamheid ontstaat en dat organisaties veranderingen implementeren in de bedrijfsvoering.

De bijeenkomst staat onder leiding van meteoroloog en klimatoloog Reinier van den Berg. Hij zal spreken over zijn visie op duurzaam ondernemen en de verantwoordelijkheid van de christenen hierbij. Ook IJmert Muilwijk, voorzitter van CNV Jongeren, Cors Visser, directeur van ForumC en Gert Olbertijn, coördinator Christelijk Ecologisch Netwerk, zullen tijdens de bijeenkomst spreken.

Naast de lezingen kunnen diverse workshops worden gevolgd en is er een forumdiscussie waarbij Cynthia Ortega-Martijn, lid Tweede Kamer voor de ChristenUnie, zal deelnemen als panellid.

Meer informatie vindt u op www.rmu.org/ondernemersdag.


Inhoud

1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. Hij is tevens lijsttrekker bij de verkiezingen van 2021. De huidige partijvoorzitter is Piet Adema. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Per 1 januari 2004 zijn de partijen gefuseerd. Sinds 15 maart 2001 opereerden de fracties van deze partijen al onder naam ChristenUnie in de Tweede Kamer. Ook in de Eerste Kamer bestaat sinds 2001 een fractie van de ChristenUnie.

De ChristenUnie behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vijf zetels. Dat aantal bleef daarmee gelijk aan het aantal dat in 2012 werd behaald. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...