Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

VNG Juridisch, Ermelo

Kalender

VNG Juridische 2-daagse. Juridische kwaliteit is, én wordt steeds belangrijker voor gemeenten. Nu we met zijn allen geconfronteerd worden met een enorme bezuinigingsoperatie is het essentieel dat gemeentelijk juridische kwaliteitszorg wordt versterkt. In het kader daarvan organiseert de VNG een tweedaags juridisch congres voor gemeentejuristen.

Tijdens deze dagen wordt uw gemeentelijk-juridische kennis bijgespijkerd door meer dan 15 deelcongressen met onderwerpen uit de vakgebieden:

  • Omgevingsrecht
  • Bestuursrecht
  • Overheidsprivaatrecht
  • Aanbestedingsrecht

Wim Deetman gaat tijdens het plenaire programma in op het grote aantal procedures dat gemeenten voeren. Meestal staan zij niet op eigen initiatief voor het hekje. Het kost gemeenten veel tijd en geld en de voorbereiding is vaak niet eenvoudig. Bovendien is succes niet altijd verzekerd! Wim Deetman belicht de mogelijkheden om maatschappelijke kosten te voorkomen door minder procedures. Hij laat zien hoe zowel gemeenten als burgers daarmee beter af zijn.

Het expertisecentrum Gemeenterecht van de VNG nodigt gemeentejuristen uit voor deze twee dagen met actualiteitencolleges, workshops en netwerkmomenten.

Meer informatie: www.congresenstudiecentrum.nl


1.

Meer over...