Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Politici en ambtenaren promoten EU op hun oude school

vrijdag 29 oktober 2010, 16:57

DEN HAAG (PDC) - Volgende week keren zo'n 130 parlementariërs en ambtenaren terug naar hun vroegere middelbare school. Daar gaan zij met leerlingen praten over de Europese Unie en de rol die de EU speelt in hun dagelijks leven. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag laten weten.

Onder de ambtenaren is ook prins Constantijn, adviseur van eurocommissaris voor de Digitale Agenda Neelie Kroes. Hij keert op vrijdag 5 november terug naar zijn middelbare school, het Eerste Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag.

Ook de europarlementariërs Gerben Jan Gerbrandy (D66), Bas Eickhout (GroenLinks), Wim van de Camp (CDA) en Tweede Kamerlid Han ten Broeke (VVD) doen mee aan het initiatief. Daarnaast doen een groot aantal ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en in Brussel mee, waaronder Tom de Bruijn, permanent vertegenwoordiger van Nederland bij de EU.

Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen is blij met het 'EU back to school'-initiatief: ,,Nederland heeft Europa hard nodig. De afstand tussen Europees beleid en wat Nederlanders er in hun dagelijks leven van merken is groot. Op deze manier kunnen we Europa concreet maken en een gezicht geven.’'

Bron : persbericht Ministerie van Buitenlandse Zaken, ANP