Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College 'De rol van de centrale banken'

Op maandag 27 januari 2014 heeft Nout Wellink een college gegeven over de rol van de centrale banken. Welke rol hebben zij tijdens de crisis gespeeld en spelen zij nog altijd?

Haagsch College is een nieuw initiatief van Newscollege en het Montesquieu Instituut ondersteunt dit initiatief met een inhoudelijke bijdrage in de vorm van een factsheet.

1.

De rol van de centrale banken

Tijdens het eerste Haagsch College in Nieuwspoort van 2014 heeft Nout Wellink onder andere antwoord gegeven op de vraag: hoe groot is de invloed van centrale banken nu echt..

Nout Wellink was president van DNB, lid van de raad van bestuur van de ECB en voorzitter BIS. Sinds 2012 is hij lid van de raad van bestuur Bank of China.

2.

Factsheet

Marcel de Ruiter heeft alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.