Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch Zomer College: Duurzaamheid

Op maandag 2 juni gaf Herman Wijffels een college over duurzaamheid waarbij hij stil stond bij de vraag hoe schoon onze toekomst nu echt is en hoe (kleine) duurzame ontwikkelingen ons dagelijks leven binnenkort kunnen veranderen.

Haagsch College is een nieuw initiatief van Newscollege en het Montesquieu Instituut ondersteunt dit initiatief met een inhoudelijke bijdrage in de vorm van een factsheet.

Inhoud

1.

Video

2.

Zomercollege Duurzaamheid

Rijden we straks allemaal rond in elektrische auto’s met zonnepanelen op het dak? Of blijkt het begrip ‘duurzaamheid’ slechts een hype te zijn?

In Nieuwspoort organiseert het Haagsch College, samen met Van Brienen en Nudge, een speciaal Zomer College met Herman Wijffels over duurzaamheid.

Wijffels is hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de Universiteit van Utrecht. Hiervoor was hij oa topbankier bij de Rabobank en voorzitter van de SER.

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.