Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College 'Wat heeft Europa ons nog te bieden?'

Waarom is de Europese Unie van belang voor Europa en in het bijzonder voor Nederland? Europese samenwerking heeft ons van alles gebracht, maar heeft het ons nog wat te bieden? Constantijn van Oranje-Nassau, kabinetschef voor eurocommissaris ging op 15 september in Sociëteit de Witte in gesprek over de uitdagingen waar de EU voor staat.

Na een mini-college werd hij geïnterviewd over de werking van de EU en de toekomst van Europa. Want hoe verhoudt de macht van de Europese Commissie zich tot die van de afzonderlijke lidstaten? En hoe ziet de EU er over 10 jaar uit?

Inhoud

1.

Factsheet

Marcel de Ruiter heeft alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

2.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.