Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: het grote geopolitieke college

Gaan we terug naar de tijden van de Koude Oorlog? Een veel gehoorde vraag, na de inname van de Krim door Rusland, de tragedie met het neerhalen van vlucht MH17, en de sancties van het westen aan het adres van Poetin.

Rob de Wijk ging in zijn Haagsch College op 1 september in Nieuwspoort o.a. in op de vraag hoe de spanning zo ver heeft kunnen oplopen. En of de kwestie Oekraïne wel op zichzelf staat. Maar ook: hoe moeten wij omgaan met de geopolitieke uitdagingen waarin de Russen en Chinezen de hoofdrol spelen.

De Wijk is directeur van het HCSS en verbonden aan de Campus Den Haag. Hij is een toonaangevend experts op het gebied van internationale betrekkingen.

Inhoud

1.

Video

2.

Factsheet

De redactie van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.

4.

Achtergrondinformatie

Wilt u zich alvast voorbereiden op dit college?