Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: het ISIS college

We zien de laatste tijd gruwelijke beelden van jihadisten die huis houden in Irak en Syrië. Wie zijn het precies, hoe groot is het gevaar en op welke manier kan de internationale gemeenschap hun opmars stoppen?

Edwin Bakker ging in zijn Haagsch College in op de vraag wat de strijders van de Islamitische Staat nu precies willen. En hoe ISIS zich verhoudt tot Al-Qaida. Ook spreekt Bakker over het gevaar van terugkerende Syrië-gangers. En hoe te voorkomen dat Nederlandse jongeren veranderen in polder-jihadisten?

Bakker is directeur van het Centrum voor Terrorisme en Contraterrorisme van de Campus Den Haag.

Inhoud

1.

Factsheet

De redactie van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

2.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.

3.

Achtergrondinformatie