Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: De vier gevaren voor Europa

Arend Jan Boekestijn sprak maandagavond 11 mei over de Oekraïne crisis, de chaos in het Midden-Oosten, de Eurocrisis, en de middenpartijen die het moeilijk hebben. Hoe gevaarlijk zijn deze vier ontwikkelingen voor Europa?

Poetin stelt het westen op de proef in Oekraïne en het Midden-Oosten staat op ontploffen. Tegelijkertijd lijkt de eurocrisis nog steeds niet voorbij en hebben de politieke middenpartijen het moeilijk in de EU.

Boekestijn is historicus aan de Universiteit Utrecht, columnist bij Elsevier en voormalig VVD-kamerlid.

Inhoud

1.

Factsheet

De redactie van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

2.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.