Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: Waar blijft de macht van Den Haag?

Gemeenten hebben de afgelopen jaren extra taken en geld gekregen van het Rijk. En ook Brussel krijgt steeds meer bevoegdheden. Telt het Binnenhof in de toekomst nog echt mee?

Alexander Rinnooy Kan keek op 22 juni in zijn tweede Haagsch College, in samenwerking met Berenschot, naar wat deze ontwikkelingen betekenen voor de rol van de nationale politiek en van de andere spelers in Den Haag. Telt het Binnenhof in de toekomst nog echt mee?

Alexander Rinnooy Kan is hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de UvA en oud-voorzitter van VNO-NCW en de SER.

Inhoud

1.

Video

;;

2.

Factsheet

De redacties van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.