Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: Vredescollege

Tom Middendorp bij het Haagsch College
Bron: Haagsch College

In Irak en Syrië houden Assad en Islamitische Staat flink huis. En ook in landen als Oekraïne, Mali, Libië en Jemen heerst er chaos. Door deze conflicten is voor miljoenen mensen ‘vrede’ heel ver weg.

Op de openingsavond van het ONE Festival gaf Tom Middendorp, de Commandant der Strijdkrachten, het Haagsch VredesCollege over wat de Nederlandse krijgsmacht momenteel in de wereld doet. In welke landen is ons leger actief en wat wordt er bereikt?

Middendorp zoomde specifiek in op de bijdrage aan de missie in Mali en de strijd tegen IS. Wat komt er allemaal bij kijken?

Tom Middendorp is sinds juni 2012 Commandant der Strijdkrachten. De Commandant der Strijdkrachten is de hoogste militair binnen Defensie en daarmee de belangrijkste militaire adviseur van de minister. Hij is namens de minister verantwoordelijk voor de uitvoering van de militaire operaties van Defensie.

Inhoud

1.

Video

2.

Factsheet

De redacties van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.