Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Politiek Café: Pimp de Troonrede 2017

Winnares Pimp de Troonrede 2017

Schrijfwedstrijd 'Pimp de Troonrede 2017' is gewonnen door Isabella de Munck uit Leiden. Haar alternatieve troonrede gaat over duurzame kleding.

De scholiere van het Vlietland College in Leiden heeft een plan bedacht om de duurzaamheid van kledingstukken voor de consument inzichtelijk te maken én om bedrijven te stimuleren duurzamer te produceren. De Munck wint een VIP-rondleiding door de Tweede Kamer waarbij ze haar plan aan verschillende politieke partijen mag toelichten.

De finale van ‘Pimp de Troonrede’ vond plaats op maandag 18 september 2017.

1.

Achtergrondinformatie

Het Politiek Café is een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en Filmhuis Den Haag.

Dit evenement vond plaats in het kader van het Prinsjesfestival. Stichting Prinsjesfestival organiseert jaarlijks met een groot aantal partijen het feest van de democratie. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor en de betekenis van Prinsjesdag en biedt in de week voor Prinsjesdag een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten. Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. In 2017 is het thema: Tijd om elkaar te vinden; polarisatie – pacificatie 1917-2017. 2017 is het eeuwfeest van de pacificatie: het einde van jarenlang de strijd over kiesrecht en onderwijsvrijheid.