Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Boekpresentatie ‘Het belang van een EU-referendum’, Den Haag

Universiteit Leiden - Faculty of Governance and Global Affairs (logo)

Hoe denken Nederlandse kiezers, politici, parlement, partijen, regeringen, belangengroepen, rechters, media en ambtenaren over Europese integratie?

Hans Vollaard (Universiteit Leiden), Jan van der Harst (Rijksuniversiteit Groningen) en Gerrit Voerman (Rijksuniversiteit Groningen) wijdden hieraan een bundel, getiteld Van aanvallen! naar verdedigen? De opstelling van Nederland ten aanzien van Europese integratie, 1945-2015 (Boom Bestuurskunde).

Het eerste exemplaar van de bundel wordt op donderdag 11 februari 2016 in het Montesquieu Instituut aangeboden aan Ben Bot, voormalig minister van Buitenlandse Zaken. Hij zal een eerste reactie geven. Daarna volgt een paneldiscussie onder leiding van Jan Schinkelshoek over de actualiteit van het referendum in Europese kwesties. Het panel bestaat onder meer uit Bob van den Bos (D66), Tiny Kox (SP) en Joop van Holsteyn (bijzonder hoogleraar kiezersonderzoek aan de Universiteit Leiden).

Nadere informatie over het programma, de locatie en aanmelden (verplicht) vindt u op de website van het Montesquieu Instituut.

Montesquieu Instituut


1.

Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA)

Faculteit Governance and Global Affairs is één van de partners van het Montesquieu Instituut. De Faculteit is in 1999 opgericht als een nevenvestiging van de Universiteit Leiden.

2.

Meer over...