Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Kamerbreed- Zaterdag 12/03/16, Hilversum

Raadhuis van Hilversum

Ton Heerts (FNV), Paul Tang (PvdA) en Kees Verhoeven (D66)

Zaterdag zijn in Kamerbreed FNV-voorzitter Ton Heerts, Europarlementariër Paul Tang (PvdA) en Tweede Kamerlid Kees Verhoeven (D66) te gast. Een gesprek over onzeker werk, gratis geld en Europese ruzie over vluchtelingen.

Kees Boonman praat met vakbondsvoorzitter Heerts over het gebrek aan werk en het wegvallen van zekerheden . Maken we een periode van groei zonder nieuwe banen mee? Waarom werkt de ‘flexwet’, die tot doel had het aantal vaste banen te vergroten, niet?

Paul Tang is delegatieleider van de PvdA in het Europees Parlement en econoom. Hij is niet te spreken over het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente naar nul procent te verlagen. Hij pleit voor het uitdelen van gratis geld aan de Europese burgers. Waarom denkt hij dat dat de economie wel weer aan het draaien krijgt?

Kees Verhoeven is woordvoerder Europese Zaken voor D66 in de Tweede Kamer. Zijn partij is uiterst kritisch over de deal die de EU sloot met Turkije om de vluchtelingencrisis weer de baas te worden. Is er een alternatief?

Kamerbreed, elke zaterdag tussen 13:00 en 14:00 uur te beluisteren op NPO Radio 1 en te zien op themakanaal NPO Politiek.

JW Player goes here


1.

Meer over...