Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: Het Oekraïne-referendum college

Haagsch College logo

Zes april mogen we tegen/voor het EU-associatieakkoord met Oekraïne stemmen. Twee dagen voor dit referendum gaf Mathieu Segers een college over de inhoud en betekenis van het akkoord. Wat staat er in en waar gaat het over?

Op 4 april 2016 ging Segers tijdens een Haagsch College in op de vraag welke positieve en negatieve effecten dit akkoord kan hebben op zowel de EU als Oekraïne.

Mathieu Segers is Europa-specialist van de Universiteit van Utrecht en schrijver van o.a. de boeken Reis naar het continent (bekroond met de prijs voor het beste politieke boek van 2013) en Waagstuk Europa.

Inhoud

1.

Video

2.

Factsheet

De redacties van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.