Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: Het grote NAVO college

Haagsch College logo

Het bestaansrecht van de NAVO stond niet zo lang geleden nog ter discussie in een tijd waarin het Westen zich niet bedreigt voelde. Hoe anders is dat nu. Vladimir Poetin heeft het Westen wakker geschud door zijn militaire spierballen te tonen in Oekraïne en Syrië. Ondertussen bedreigt de chaos in het Midden-Oosten de stabiliteit van ons in Europa. En bouwen opkomende landen als China en India aan een flink leger. Wat betekent dit allemaal voor de NAVO?

In zijn Haagsch College op 23 mei 2016, in samenwerking met JASON, ging Christ Klep dan ook in op de veranderende rol van de NAVO in deze spannende tijden. Ook analyseerde hij de kracht en de zwakte van de NAVO ten op zichte van andere militaire grootmachten als Rusland en China. Stelt de militaire samenwerking van de Westerse landen nog wel iets voor?

Christ Klep is militair historicus, onderzoeker en gastdocent aan verschillende universiteiten.

Inhoud

1.

Video

2.

Factsheet

De redacties van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.