Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: Het grote prinsjesdag college

Haagsch College logo

Op de avond voor Prinsjesdag 2016, maandag 19 september, organiseerde het Haagsch College het jaarlijkse grote prinsjesdag college. Het kabinet presenteert op Prinsjedag de Rijksbegroting voor het komende jaar. Maar hoe is een begroting eigenlijk opgebouwd? Martin Visser maakte duidelijk hoe begrotingssystematiek werkt en legde het verhaal achter al die cijfers uit.

Daarnaast vertelde Visser wat hij dit jaar in het koffertje van minister Dijsselbloem verwacht. Waar komt mogelijk geld bij of wordt er toch bezuinigd? En wat betekent dit voor onze portemonnee? En hoe verhoudt deze Prinsjesdag zich tot de huidige staat van onze economie?

Martin Visser is econoom en journalist voor De Financiële Telegraaf. Hij schreef de boeken 'Komt het nog wel goed met ons?' en 'De eurocrisis'.

In oktober 2013 gaf Visser zijn eerste Haagsch College: de eurocrisis van A tot Z.

Inhoud

1.

Factsheet

De redacties van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

2.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.