Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: Het grote Brexit college

Haagsch College logo

Stapt Groot-Brittannië uit de EU en wat betekent dat voor ons? Drie dagen voordat de Britten in een referendum over hun EU-lidmaatschap mogen stemmen gaf Arend Jan Boekestijn een college over gevolgen van een eventueel vertrek.

Wordt de handel met Britten lastiger? Verliest de EU aan macht zonder Groot-Brittannië? En zullen andere landen het voorbeeld volgen en ook een referendum uitschrijven om de EU te verlaten?

Ook ging Boekestijn in op de de haat-liefde verhouding tussen de Britse eilandbewoners en de Europeanen van het vasteland. Is het voor iedereen het beste als we afscheid van elkaar nemen? Of is het een ramp?

Arend Jan Boekestijn is historicus aan de Universiteit Utrecht, columnist bij Elsevier en voormalig VVD-Kamerlid.

Inhoud

1.

Video

2.

Factsheet

De redacties van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.