Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Finale Pimp de Troonrede, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 19 september 2016 18:30
plaats Den Haag
locatie Studio Dudok, Hofweg 1 Toegang: gratis, aanmelden via het online reserveringssysteem. Prijs De winnaar krijgt een VIP-rondleiding door de Tweede Kamer en de kans haar/zijn plan te pitchen Toon locatie
organisatie ProDemos

Op Prinsjesdag leest koning Willem-Alexander de troonrede voor, met daarin de regeringsplannen voor het komende jaar. Op maandag 19 september is de finale van Pimp de Troonrede, waar we op de avond vóór Prinsjesdag de beste alternatieve troonrede van Nederland kiezen.

Tot en met 8 september september kun je met jouw plan voor Nederland meedoen aan Pimp de Troonrede.

De drie beste inzendingen staan in de finale van Pimp de Troonrede op maandag 19 september tijdens het Politiek Café. Daar presenteren zij hun alternatieve troonrede en bepaalt de jury wie de winnaar is. Ook het publiek kiest een favoriet.

Moderator tijdens de finale is Joris Kurk.

Het Politiek Café is een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

Praktische informatie

  • Wanneer: Maandag 19 september, 18.30 - 20.00 uur
  • Waar: Studio Dudok, Hofweg 1, Den Haag
  • Toegang: gratis, aanmelden via het online reserveringssysteem.

Prijs

De winnaar krijgt een VIP-rondleiding door de Tweede Kamer en de kans haar/zijn plan te pitchen bij verschillende politieke partijen.

Jury

De jury bestaat uit oud-voorzitter van de Tweede Kamer Frans Weisglas (juryvoorzitter), Erica Meijers (hoofdredacteur De Helling), Walter Freeman (Nederlands Debat Instituut) en Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.

Meedoen

Wil je meedoen aan Pimp de Troonrede? Dat kan tot en met 8 september. Lees hier meer over de wedstrijd en de spelregels.


Inhoud

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...