Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: De staat van de Nederlandse economie

Anderhalve maand voor de verkiezingen maakte het Haagsch College de financieel-economische balans op. Hoe staat het ervoor met de werkloosheid in ons land na vier jaar kabinet-Rutte II? Hoe ontwikkelt het begrotingstekort en de huizenmarkt zich? En gaat onze koopkracht er op vooruit? Kortom: is er na de crisis weer reden tot lachen?

Terwijl politiek partijen met elkaar strijden rond deze verkiezingsthema's heeft Marieke Blom, hoofdeconoom van ING Nederland, op 25 januari 2017 gekeken naar de cijfers en trends op deze gebieden. Welke onderdelen van de Nederlandse economie ontwikkelen zich gunstig en wat baart zorgen?

Inhoud

1.

Video

2.

Factsheet

De redacties van Europa Nu en Parlement en Politiek hebben alle relevante informatie over dit onderwerp op een rij gezet in onderstaand factsheet.

3.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.