Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

De kloof in de samenleving: is Nederland verscheurd?, Den Haag

MI logo

In het teken van de aankomende verkiezingen vindt er op 1 februari een debat plaats over de kloof in de Nederlandse samenleving. Tijdens dit debat gaan Jacques Monasch (lijsttrekker Nieuwe Wegen), Tom van der Meer (hoogleraar politicologie UvA) , Annemarie Kas (parlementair verslaggever NRC) en Hero Brinkman (oud-Tweede Kamerlid en partijleider Ondernemerspartij) met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van Max van Weezel.

Drie afgesplitste groeperingen nemen deel aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017; DENK (Kuzu en Öztürk), Voor Nederland (Van Klaveren en Bontes) en Nieuwe Wegen (Monasch). Verschillende politieke partijen, waaronder ook de afgesplitste Tweede Kamerleden, uiten de laatste tijd regelmatig hun zorgen over de toenemende kloof in de samenleving.

Hoe denken deze afgesplitste groeperingen over de kloof? Waar ligt deze kloof precies? Tussen moslims en niet-moslims, jong en oud, hoog- en laagopgeleiden, elite en gewone burgers, of inwoners met een migratieachtergrond en inwoners van Nederlandse komaf? En, wat moet er aan gedaan worden?

Praktische informatie

  • Wanneer: Woensdag 1 februari 2017, van 17:15 tot ca. 18:15
  • Waar: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Het actualiteitendebat is een samenwerking van het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.

Lees meer

Andere activiteiten over de verkiezingen

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart organiseert ProDemos samen met het Filmhuis Den Haag en het Montesquieu Instituut ook de volgende evenementen:


Inhoud

1.

Montesquieu Instituut (MI)

Het Montesquieu Instituut is een multidisciplinair onderzoeks- en onderwijsinstituut op het snijvlak van democratie, politiek en parlementaire besluitvorming in Nederland én Europa.

Het instituut werkt samen met andere wetenschappelijke instellingen in Nederland en Europa en streeft ernaar om de beschikbare kennis op dit terrein tijdig en hanteerbaar onder handbereik van ambtenaren, bestuurders, journalisten, politici, wetenschappers én belangstellende burgers te brengen.

2.

Meer over...