Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

FME - VMO Verkiezingsdebat, Hengelo

station Hengelo

Werkgever van de toekomst

Op maandag 6 februari is minister Henk Kamp in Hengelo aanwezig om te spreken over innovatie in de regio. Daarnaast gaan we met landelijke en regionale politici in debat over het werkgeverschap van de toekomst.

Innoveren in de regio zorgt voor werkgelegenheid: hoe kan sociale innovatie, technisch onderwijs en een nieuwe sociale zekerheid bijdragen aan de BV Nederland en in het bijzonder in de regio Oost? Hoe gaan we om met de kloof tussen flexwerk en vast werk? Wat leren wij van een leven lang leren en hoe vragen we de werkgevers bij te dragen aan een onderwijsstelsel dat werkt voor de industrie? Is het erg dat we van baanzekerheid naar werkzekerheid gaan, en wat vinden we van de versnelling door digitalisering en robotisering? Op het High Tech Systems Park in Hengelo gaan we met elkaar hierover in debat.

Meld je aan en stel ook jouw vraag aan de politici.


Inhoud

  1. FME

1.

FME

De vereniging FME is een ondernemersorganisatie voor de technologische industrie in Nederland. FME verzorgt het secretariaat en de belangenbehartiging van ruim 60 brancheorganisaties en 2200 aangesloten bedrijven.

De aangesloten bedrijven zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. De FME-leden realiseren een zesde van wat Nederland in totaal met export verdient.

2.

Meer over...