Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Debat Privacy Matters, Nijmegen

De Grote Markt in Nijmegen

Online gelden normen die in de analoge wereld totaal onaanvaardbaar zijn. Wat vinden we er van dat iemand die zich zorgen maakt of hij misschien kanker heeft, tegelijkertijd wordt bespied door de medische websites die hij raadpleegt? Hebben politici een visie hoe digitale privacy de komende jaren beschermd moeten worden?

De voor- en nadelen van big data, gezichtsherkenning, en smart cities, maar ook spionerende overheden, cybercriminelen en de beveiliging van Kamerleden zelf. Privacy is een steeds belangrijker onderwerp op de politieke agenda. Met dit debat krijgen de politici een plek om burgers te vertellen hoe zij over deze onderwerpen denken voordat ze naar de stembus gaan. Verleggen we onze grenzen in de digitale samenleving? Wat is de rol van Den Haag in de bescherming van de burger? Welke kansen moeten we grijpen en welke grenzen moeten we trekken?

Aan de hand van scherpe voorbeelden, sprekende informatieve pitches en filmpjes gaan politici met elkaar in debat. Hoe ver mag de overheid in ons leven komen? En hoe ver laten we het bedrijfsleven in ons leven?

Christine Teunissen treedt in debat met onder andere Ancilla van de Leest (Piratenpartij), Kees Verhoeven (D66), Jeroen van Wijngaarden (VVD) en Huub Bellemakers (GroenLinks).

Wil je ook komen en ontdekken waarom de PvdD ook de partij voor de privacy is? Bestel je kaartje dan hier: https://www.lux-nijmegen.nl/debat/verkiezingsdebat-privacy-matters/.

Meer informatie


1.

Meer over...