Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Haagsch College: Het Grote BNR Buitenlanddebat

Hoe moet de nieuwe Nederlandse regering omgaan met de Amerikaanse president Trump? Is er nog een toekomst voor de EU? En welke oplossingen zijn er voor het vluchtelingenvraagstuk?

Tijdens het Grote BNR Buitenlanddebat op 2 maart 2017 gingen Kamerleden van zes partijen met elkaar in debat over de veranderende wereld en de plaats van Nederland daarin. Het debat stond onder leiding van Bernard Hammelburg en werd live uitgezonden op BNR Nieuwsradio. Na het debat was er voor het publiek gelegenheid om vragen te stellen aan de politici.

Inhoud

1.

Programma

Deelnemers aan het debat: Raymond Knops (CDA), Sjoerd Sjoerdsma (D66), Bram van Ojik (GroenLinks), Michiel Servaes (PvdA), Renske Leijten (SP), Han ten Broeke (VVD).

Presentatie: Bernard Hammelburg, presentator van BNR De Wereld en buitenlandcommentator van BNR Nieuwsradio.

Noot: De PVV was ook uitgenodigd maar is niet op het verzoek ingegaan.

2.

Meer informatie

Haagsch College is een initiatief van Newscollege waarbij het Montesquieu Instituut een van de partners is. Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen.

Hier vindt u een overzicht van de Haagsch College lezingen die reeds zijn geweest. Meer informatie over de aankomende colleges en de organisatie van het Haagsch College vindt u hier.