Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Esther Ouwehand in Stembangen-debat, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC

Op 3 maart is er een bijzonder debat in DB’s te Utrecht. Het enige STEMBANGEN-debat. Want ook liefhebbers van harde gitaarmuziek willen politieke keuzes kunnen maken voor 15 maart. Politieke liefhebbers van hardcore, metal, hardrock en meer kruisen de verbale degens over onder andere zorg, cultuur, immigratie en muziek!

Organisator Hendrik Jan Derksen (onder andere organisator van de metalbar op de Zwarte Cross): “het is gewoon goed om te laten zien dat politici ook gewoon van muziek houden, van hele stevige muziek zelfs. Vaak gaan we er vanuit dat politici saaie mensen zijn en dat politiek ook saai is. Maar dat is onzin. Biertje erbij, herrie erbij en praten over politiek, dat doet iedereen rond concerten en nu hier ook. Politiek is belangrijk, ook voor liefhebbers van lomp gitaargeweld.”

Onder andere politici Esther Ouwehand (PvdD), Peter Kwint (SP) en Huub Bellemakers (GroenLinks) zullen erbij zijn (wordt aangevuld). En natuurlijk livebands: Teethgrinder (Crust-death) en Sisters of Suffocation (Death metal) zullen met welluidende grunts de politici bijstaan. Natuurlijk kan het publiek ook meediscussieren, en mee headbangen!

Kaartje kost €7 en is hier te koop.

Meer informatie


1.

Meer over...