Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Politici bij bekendmaking uitslag Scholierenverkiezingen, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 14 maart 2017 17:00 - 18:00
plaats Den Haag
locatie ProDemos, Hofweg 1 Toon locatie
aanwezigen K. (Khadija) Arib, G.J.P. (Gerrit Jan) van Otterloo, K.M. (Kathalijne) Buitenweg, R.M. (Renske) Leijten, E. (Esther) Ouwehand, J.M. (Jan) Paternotte, P.H. (Paul) van Meenen, S. (Sander) Dekker, J.H. (Julius) Terpstra e.a.

Op dinsdag 14 maart maakt ProDemos de uitslag bekend van de Scholierenverkiezingen. Voor de Scholierenverkiezingen zijn dit jaar ruim een kwart miljoen leerlingen aangemeld, die op school gaan stemmen. Hoe ziet de Tweede Kamer eruit als zij het voor het zeggen zouden hebben?

De bekendmaking van de uitslag vindt plaats van 17.00-18.00 uur bij ProDemos, Hofweg 1 in Den Haag. Bij de bekendmaking zijn twee schoolklassen aanwezig, één van het Stedelijk Gymnasium Leiden en één van basisschool De Waterlelie in Den Haag. De presentatie is in handen van Siham Raijoul, presentatrice bij het NOS Jeugdjournaal.

Eddy Habben Jansen, directeur ProDemos, maakt de uitslag van de Scholierenverkiezingen en de Kinderverkiezingen bekend. Vervolgens gaan de leerlingen in gesprek over de uitslag met kandidaat-Tweede Kamerleden.

Namens de politieke partijen zijn onder andere aanwezig: Sander Dekker (VVD), Khadija Arib (PvdA), Renske Leijten (SP), Julius Terpstra (CDA), Jan Paternotte en Paul van Meenen (D66), Gerard Mostert (ChristenUnie), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), Willem Pos (SGP), Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) en Gerrit-Jan van Otterloo (50PLUS).

Scholierenverkiezingen en Kinderverkiezingen

In verkiezingstijd organiseert ProDemos schaduwverkiezingen onder scholieren in het voortgezet onderwijs en mbo: de Scholierenverkiezingen. Voor de Scholierenverkiezingen zijn dit jaar meer dan 250.000 leerlingen aangemeld. Daarnaast organiseert ProDemos de Kinderverkiezingen voor groep 7 en 8 van de basisschool. Voor de Kinderverkiezingen zijn ruim 13.000 leerlingen aangemeld. De leerlingen stemmen op school tussen woensdag 8 maart en dinsdag 14 maart


1.

Meer over...