Montesquieu Instituut: van wetenschap naar samenleving

Koningin Máxima opent 50e Resto VanHarte, Lelystad

Lelystad, zuil van Lely

RVD, nr. 62

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 20 april 2017 in Wijkcentrum Zuiderzee in Lelystad het 50e Resto VanHarte. Het 50e Resto is een KinderResto. Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar kunnen hier samenkomen om te koken en te leren over voeding, bewegen en samenwerken. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is bij de opening aanwezig.

VanHarte beoogt met haar restaurants meer verbinding in de buurt te creëren en daarmee een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de buurt en aan het terugdringen van sociaal isolement. Met het KinderResto wil de organisatie een bijdrage leveren aan het versterken van de fysieke, mentale en sociale gezondheid van kinderen.

In een school of buurthuis met een professionele keuken worden één of twee avonden per week een gezond en betaalbaar driegangendiner geserveerd. Dit diner is niet alleen voor buurtbewoners, iedereen kan deelnemen aan het diner. Resto VanHarte wil mensen door samen te laten koken en eten met elkaar in verbinding brengen en zo kunnen bijdragen aan een leefbare gemeenschap. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers.

Koningin Máxima bezoekt in de keuken de nieuwe kinderchefs, spreekt met vrijwilligers en opent het KinderResto samen met buurtkinderen. Koningin Máxima bezocht eerder de 15e vestiging van Resto VanHarte in Amsterdam Noord en opende het 25e Resto VanHarte in Amersfoort.


1.

Meer over...